• Masca e obligatorie peste tot, iar circulaţia este interzisă între 23:00 şi 05:00.
  • La Timişoara, producătorii îşi vor vinde marfa în căsuţele de Crăciun.
  • Producătorii din Constanţa s-au mutat în parcare, în aer liber.
  • Primarul din Braşov a transformat o piaţă închisă într-una deschisă.

România trăieşte de azi un deja-vu din primăvară. Declaraţia pe propria răspundere. Nu mai putem ieşi din casă fără ea între ora 23:00 şi 5 dimineaţa.

Masca e obligatorie peste tot. Elevii fac școală online, cu excepţia creșelor şi a after-school-urilor. Iar magazinele, în afară de benzinării și farmacii, se închid la ora 21:00. S-au închis şi pieţele, în timp ce mallurile rămân deschise. E, de departe, măsura cea mai controversată.

În unele localităţi, pieţele au fost mutate în parcări şi în căsuţele folosite la târgurile de Crăciun. În altele însă, autorităţile nu au găsit nicio soluţie, aşa că producătorii îşi ţin marfa în depozit.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

„În fiecare dintre situații ne-am uitat după soluții astfel încât să deschidem pe două laturi perimetrul pieței. Astfel încât să transformăm piața într-o piață ventilată, prin care aerul să circule liber. Activitatea va fi făcută în condiții normale, piețele nu se închid”, a declarat Allen Coliban, primarul Brașovului.

Pentru comercianții din Piața Crângași din București nu au fost găsite soluţii. Oamenii au ieşit în stradă. Proteste spontane au avut loc și în Piatra Neamț, Pitești și Suceava.