• Coreea de Sud a oferit statului român 120 de concentratoare de oxigen, echipamente medicale necesare pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu virusul SARS-CoV-2.
  • Ambasadorul Republicii Coreea în România a spus că Republica Coreea şi România sunt Parteneri Strategici din 2008 şi s-au bucurat de relaţii excelente de-a lungul deceniilor în multe domenii

Potrivit Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), joi, 120 de concentratoare de oxigen, echipamente medicale benefice tratării pacienţilor infectaţi cu virusul SARS-CoV-2 au fost oferite statului român de către Coreea de Sud, în scopul de a sprijini autorităţile române în limitarea efectelor generate de coronavirusul SARS-CoV-2.

„În urmă cu câteva săptămâni, Coreea a decis să acorde României un ajutor umanitar de urgenţă de 120 de concentratoare de oxigen, când aceasta se confrunta cu o situaţie gravă în timpul celui de-al 4-lea val de pandemie. După cum ştiţi bine, Republica Coreea şi România sunt Parteneri Strategici din 2008 şi s-au bucurat de relaţii excelente de-a lungul deceniilor în multe domenii. În special, ambele ţări lucrează împreună în lupta împotriva pandemiei de coronavirus, cu o strânsă cooperare în sectorul sănătăţii, care prosperă încă de anul trecut. Donaţia de astăzi nu ar fi posibilă fără legături atât de strânse între ţările noastre şi demonstrează angajamentul nostru puternic de a lupta împotriva pandemiei împreună cu Guvernul României şi cu toţi cetăţenii României”, a declarat Kim Yong Ho, ambasadorul Republicii Coreea în România.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD
AVOCATUL TODD BLANCHE: „DONALD TRUMP ESTE NEVINOVAT”