• 700 de milioane de euro pentru Arad – Oradea si Lugoj- Calafat
  • România a primit un cadou nesperat, deocamdată pe vorbe: bani americani pentru autostrada și calea ferată care să lege portul Constanța de portul polonez Gdansk
  • Mulți au crezut că Moldova poate primi acest cadou de la administrația Trump – o autostradă care să ia cel mai drept drum

Anunțată alături de investiția de 8 miliarde în reactoarele nucelare de la Cernavoda, autostrada americană Gdansk – Constanța e mai aproape de realitatea de azi, scrie g4media care publică un traseu probabil al autostrăzii americane.

Drumul ar include autostdara Sibiu – Pitești, deja în construcție cu 1 miliard de euro, bani europeni. Ar mai include un drum expres Arad – Oradea de 350 de milioane de euro și unul Lugoj – Calafat de alte 350 de milioane. Harta indicată ar fi, de fapt cea din Via Carpathica din proiectul celor 3 Mări unde România este una din cele șapte țări tranzitate.

Drumul ar începe în portul lituanian Klaipeda și ar duce până la Salonic, legând marile porturi NATO ca Brugas și Constanța de această cale. Evident glumele din social media sunt despre diferențele dintre cele doua orașe pomenite de adminsirtația Trump, Constanța și Gdansk, polonezii sunt și în Schengen, nu au nevoie nici de viză în SUA.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE