• Ministrul Sănătăţii te anunţă că a cerut Uniunii Europene 10 milioane de vaccinuri anti-Covid-19, în clipa în care acesta va fi pus pe piaţă
  • Premierul Ungariei a anunţat recent că ţara sa a făcut deja o precomandă de 5 milioane de doze de vaccin
  • La ora actuală, în lume, sunt peste 100 de variante de vaccin aflate în lucru
  • 20 dintre vaccinuri au intrat în faze avansate de testare

Aflat într-o vizită la Iaşi, Ministrul Sănătăţii a anunţat că a cerut oficialilor Uniunii Europene o cantitate de 10 milioane de vaccinuri, precomandă care ar urma să fie materializată în momentul în care vaccinul va intra pe piaţă.

Putem avea acces la acest vaccin printr-un mecanism de cooperare pus la punct de Comisia Europeană, în cadrul căruia accesul la medicamente şi vaccinuri noi ar trebui să fie accesibil tuturor statelor membre. Prin acelaşi mecanism şi prim ministrul Ungariei, Viktor Orban, a anunţat recent că autorităţile din ţara sa au făcut deja o precomandă de 5 milioane de doze de vaccin anti-Covid-19.

Mişcarea făcută de Ungaria face parte dintr-un plan al Uniunii Europene de a asigura statelor membre stocuri suficiente de vaccin, în momentul în care acesta va fi pus pe piaţă.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA

Premierul Victor Orban a explicat că această precomandă este un fel de asigurare că sistemul sanitar va reuşi să facă faţă mult mai bine unui al doilea val al pandemiei.

La ora actuală, în lume, sunt peste 100 de variante de vaccin în lucru, dintre care peste 20 au intrat în faze avansate de testare.