Vei putea merge la restaurant, nunți și spectacole doar pe baza certificatului verde, acolo unde rata de infectare depășete 3 la mia de locuitori.

Direct afectați vor fi patronii de restaurante.

Probabil va fi nevoie să angajăm personal suplimentar, care să verifice certificatul verde al clienților”, a spus, la Aleph News, Ștefan Gleveșanu, proprietar al unui restaurant din Brașov.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

„Pentru noi e o lovitură, mai ales că am deschis o nouă locație acum 10 zile. Sănătatea oamenilor este pe primul loc, dar ne temem că vom pierde din salariați, pentru că vânzarea clar va scădea. Dacă până acum aveam ocupat 100%, aceasta va junge la 60%”, a subliniat Oana Iliescu, proprietarul altui restaurant.

„Partea bună e că putem să funcționăm și să trecem peste perioana aceasta care ne înspăimântă și ne-a dat ceva bătăi de cap. Decizia ar putea impacta personalul, pentru că nu toți s-au vaccinat. Dacă îi obligăm, nu știu dacă vor rămâne în HoReCa, sector care deja se confruntă cu o criză de personal”, este de părere Ninel Dănilă, proprietarul unui lanț de restaurante.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a adopta, joi, certificatul verde, pe modelul țărilor din Vestul Europei. El va fi folosit în localitățile în care incidența îmbolnăvirilor trece de 3 la mie.