- Săptămâna Siguranţei Rutiere va fi în fiecare an, în a treia săptămână din luna mai.
- Se vor organza activități educaţionale şi campanii de conștientizare și informare.
- Ministerele Educaţiei şi Transporturilor vor implementa programe specifice în școli.
- Adoptarea legii reflectă un pas important în îmbunătăţirea siguranţei rutiere în România.
Camera Deputaţilor a adoptat Săptămâna Naţională a Siguranţei Rutiere, care va avea loc anual în a treia săptămână din luna mai. Scopul e de a conştientiza participanţii la trafic cât de importantă este siguranța rutieră.
Advertisment
Vor fi organizate campanii de informare, dar și diferite activităţi practice de educaţie rutieră în şcoli. Asta înseamnă un pas important în alinierea României la standardele europene.
Titi Aur, expert în conducere defensivă, spune că saptamana sigurantei rutiere va avea un efect pozitiv, dar indirect!
Recomandări
Cum poate să îmbunătăţească practicile de conducere defensivă?
Titi Aur, expert în conducere defensivă: „Adoptarea acestei săptămâni va face ca siguranța rutieră să fie mai în prim plan, să fie mai vizibilă, să se facă diferite acțiuni de conștientizare, de transmitere de mesaj sau chiar anumite lucruri practice.
Dar va avea un efect indirect și oricum nu foarte mare, pentru că la situația în care suntem cu siguranța rutieră în România, ar trebui să avem o campanie permanentă, ar trebui să avem acțiuni permanente, ar trebui ca guvernul să fie foarte atent și nu numai guvernul, autoritățile în general să fie foarte atente la acest articol pentru că mor 4 oameni în fiecare zi. În război în Ucraina când mor doi oameni civili e alertă mondială, iar au mai murit doi civili în războiul din Ucraina, nu vorbim de militarii de pe front.
În România mor 4 civili în fiecare zi în accidente rutiere, avem 10 răniți grav și 70-80 răniți ușor în fiecare zi. Doar această declarație și această lege cu săptămâna siguranței rutiere înseamnă ceva, e un plus, dar nu este suficient. Ar trebui o acțiune generală, concentrată pentru a face, într-adevăr, siguranța rutieră mai bună în România”.
Citește și
- Călin Georgescu a dat peste cap TikTok-ul. Platforma angajează 120 de experți în securitate, integritate și reclame pentru alegerile din mai din România, ca să nu se mai repete situația din 2024
- China avertizează Filipine împotriva ameninţării la adresa „păcii regionale”
- Cum încălzirea climatică te lasă mai sărac cu 40%. Adrian Bîlbă, activist de mediu: „Oamenii trebuie să înțeleagă că vor fi afectați și economic”