• Nouă companii și două institute reprezintă România în cadrul grupului de lucru al Comisiei Europene pentru creșterea producției de vaccinuri împotriva COVID-19
  • Premierul susține că acest lucru înseamnă că țara noastră ar putea face parte din producția de vaccinuri anti-COVID-19
  • Florin Cîțu: „Reașezăm România pe drumul cel bun și reparăm catastrofele făcute în timpul guvernării PSD”

Nouă companii și două institute reprezintă România în cadrul grupului de lucru al Comisiei Europene pentru creșterea producției de vaccinuri împotriva COVID-19, anunță premierul Florin Cîțu într-o postare pe Facebook.

„Acestea participă în procesele de selecție în vedere implementării a 4 faze strategice: producție de vaccin, îmbuteliere, finisare, distribuire și consumabile”, transmite premierul.

Premierul susține că acest lucru înseamnă că țara noastră ar putea face parte din producția de vaccinuri anti-COVID-19. De asemenea, premierul spune că cele 11 instituții sunt analizate pentru a face parte din producția nanoparticulelor lipidice solide, folosite în vaccinurile ARNm – Pfizer și Moderna ca vehicul de livrare.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
UPT SCHIMBĂ EDUCAȚIA PRIN TEHNOLOGIE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI

„România este prezentă cu 11 participanți în procesul de selecție și stăm, de departe, cel mai bine din Europa de Est: Bulgaria este prezentă doar cu 3 companii, Ungaria cu 3 și Slovenia cu 1”, se mai arată în mesajul prim-ministrului.

În plus, una dintre companii va fi evaluată de autoritățile europene pentru etapa de dezvoltare a vaccinurilor împotriva COVID-19. În finalul mesajului, Florin Cîțu lansează un atac la adresa Partidului Social Democrat.

„Reparăm catastrofele făcute în timpul guvernării PSD, când institutul Cantacuzino a fost desființat și îngropat, iar compresoarele de răcire din sala de pregătire au fost vândute efectiv la fier vechi”, scrie premierul.