România ar putea face parte din producția de vaccinuri anti-COVID-19. Anunțul premierului Florin Cîțu

Nouă companii și două institute reprezintă România în cadrul grupului de lucru al Comisiei Europene pentru creșterea producției de vaccinuri împotriva COVID-19, anunță premierul Florin Cîțu într-o postare pe Facebook.

„Acestea participă în procesele de selecție în vedere implementării a 4 faze strategice: producție de vaccin, îmbuteliere, finisare, distribuire și consumabile”, transmite premierul.

Premierul susține că acest lucru înseamnă că țara noastră ar putea face parte din producția de vaccinuri anti-COVID-19. De asemenea, premierul spune că cele 11 instituții sunt analizate pentru a face parte din producția nanoparticulelor lipidice solide, folosite în vaccinurile ARNm – Pfizer și Moderna ca vehicul de livrare.

„România este prezentă cu 11 participanți în procesul de selecție și stăm, de departe, cel mai bine din Europa de Est: Bulgaria este prezentă doar cu 3 companii, Ungaria cu 3 și Slovenia cu 1”, se mai arată în mesajul prim-ministrului.

În plus, una dintre companii va fi evaluată de autoritățile europene pentru etapa de dezvoltare a vaccinurilor împotriva COVID-19. În finalul mesajului, Florin Cîțu lansează un atac la adresa Partidului Social Democrat.

„Reparăm catastrofele făcute în timpul guvernării PSD, când institutul Cantacuzino a fost desființat și îngropat, iar compresoarele de răcire din sala de pregătire au fost vândute efectiv la fier vechi”, scrie premierul.

Exit mobile version