• Banii de la Uniunea Europeană s-ar putea să vină odată cu sezonul estival.
  • Am putea primi în luna iunie aproape 4 miliarde de euro, din cele 30 alocate României.
  • Însă țara noastră mai are de trecut un pas. Proiectele guvernului așteaptă aprobarea experților Comisiei Europene. Dacă nu, România va pierde banii europeni, la fel ca în trecut.

„Dacă Planul Național de Redresare și reziliență se va aproba, se va da o cotă avans, 13% din 30 de miliarde. Îngrijorarea mea este aceasta: că nu vom avea proiecte. Este o problemă pe care România a avut-o întotdeauna, faptul că nu a avut proiecte mature, în limbajul CE asta înseamnă proiecte majore de peste 50 de milioane de euro”, a spus Corina Crețu, europarlamentar.

Din păcate, sunt șanse mari ca guvernul să o dea în bară în privința absorbției fondurilor alocate. Proiectele trimise nu satisfac exigențele Comisiei Europene din mai multe puncte de vedere. Comisarul European Corina Crețu îți explică care sunt acestea.

„În prima formă a fost trimis de către Comisie înapoi autorităților române tocmai pentru că nu avea această componentă de reformă, digitalizare, tranziția verde. Sunt sceptică pentru că știu foarte bine că pe hârtie întotdeauna am reușit să facem”, a mai spus Corina Crețu.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT