• România împrumută miliarde de euro pe bandă rulantă, la dobânzi mari
  • Gheorghiță spune că oamenii sunt reținuți față de vaccinare
  • Companiile private îşi pot vaccina angajaţii de săptămâna viitoare

Avem vaccin, dar oamenii nu se înghesuie să se imunizeze. Între timp, noi împrumutăm miliarde de euro pe bandă rulantă, la dobânzi mari.

Premierul, Florin Cîțu, se scuză și spune că sarcina Guvernului era să aducă vaccin, nu să-i și convingă pe oameni că e bine să-l folosească. Cu toate acestea, vaccinul ar fi singura soluție de a redeschide economia țării. Asta dacă cel putin 50% dintre români s-ar imuniza.

„Vaccinarea este singura soluție de a ieși din această pandemie, avem acum dozele necesare, dacă avem succes putem să vaccinăm mai mult de 5 milioane de persoane la sfârșitul lunii mai. Intrăm într-o nouă etapă, în această campanie de vaccinare și trebuie să creștem ritmul”, a declarat Florin Cîțu.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Autoritățile caută constant soluții pentru a convinge populația să se vaccineze. De săptămâna viitoare, de exemplu, companiile private îşi pot vaccina angajaţii. Totuși, Valeriu Gheorghiță, spune că românii sunt încă reticenți față de vaccinare.

„Oamenii nu au întotdeauna încredere în instituțiile statului, au mai degrabă încredere în membrii de familie, în prietenii lor, în medicul de familie. Pe măsură ce vom vaccina mai multe persoane și în jurul acelor persoane vor fi persoane vaccinate, puterea exemplului va fi foarte importantă”, a precizat Valeriu Gheorghiță.