România așteaptă un val de migranți afgani. Bode: „Suntem pregătiți să intervenim gradual”

copii evacuati din afganistan cu un avion c-17 al sua. Foto: HEPTA
  • Lucian Bode: Ne așteptăm la un val de migranți.
  • Ministrul de Interne afirmă că anul trecut au depistați la frontieră 400 de migranți afgani, iar în 2021, până în luna august, au fost depistați 2700.
  • „Nu vom accepta în România relocarea unor cetățeni afgani sau de altă naționalitate fără a ne asigura că îndeplinesc toate condițiile de securitate pentru români”, a spus Lucian Bode.

Ministru de Interne, Lucian Bode, spune că România se așteaptă la un val de migranți afgani, dar dă asigurări că este pregătită să intervină gradual la frontieră: „Deocamdată cifrele ne arată că nu avem o creștere”.

„Suntem pregătiți să intervenim gradual, funcție de presiunea care, din punctul meu de vedere, va exista, va veni în perioada următoare. Ne așteptăm la un val de migranți. Deocamdată cifrele ne arată că nu avem o creștere”, spune Lucian Bode.

Ministrul de Interne afirmă că anul trecut au depistați la frontieră 400 de migranți afgani, iar în 2021, până în luna august, au fost depistați 2700.

El mai spune că în cele nouă centre de tranzit, de custodie și de azil, gradul de ocupare este de circa 60-70%, dar că autoritățile române sunt pregătite să crească numărul de locuri.

Nu vom accepta în România relocarea unor cetățeni afgani sau de altă naționalitate fără a ne asigura că îndeplinesc toate condițiile de securitate pentru români”, conchide Bode.