• Gheorghe Falcă, europarlamentar: Guvernul va ataca la Curtea de Justiţie a UE pachetul Mobilitate 1 adoptat în Parlamentul European.
  • Transportatorii români cred că implementarea pachetului ar fi un dezastru pentru transportul de marfă românesc.
  • Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România a cerut ca acest pachet de măsuri să nu fie adoptat.

Gheorghe Falcă, europarlamentar, spune că guvernul va ataca la Curtea de Justiţie a U.E. pachetul Mobilitate 1 adoptat în Parlamentul European. Transportatorii români au atenţionat că implementarea acestui pachet ar însemna un dezastru pentru transportul de marfă românesc.

Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România a cerut ca accest pachet de măsuri să nu fie adoptat, motivând: „Parlamentul European îngroapă industria de transport rutier internaţional din România. Pachetul prevede mai multe practici discriminatorii în transportul rutier de marfă. România va  pierde aproximativ 200.000 de şoferi profesionişti“.

Lucian Bode, ministrul Transporturilor,  a recunoscut că Pachetul Mobilitate 1 ar fi un dezastru pentru România.

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC
IA MISS-UL LA 60 DE ANI
ROMÂNII NU MAI ALEG STRĂINĂTATEA
CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.

Transportatorii români spun că operatorii români şi estici vor fi cei mai afectaţ de măsurile adoptate astăzi, întrucât propunerile din Pachetul Mobilitate 1 duc la imposibilitatea de a efectua transport rutier internaţional în Europa de Vest de către companiile din Europa de Est. Pe lista măsurilor cu impact negativ puternic ei amintesc: Obligaţia întoarcerii camioanelor acasă (ţara de stabilire) la fiecare opt săptămâni, indiferent dacă sunt încărcate sau goale, întoarcerea obligatorie a şoferilor la fiecare 3 sau 4 săptămâni şi interzicerea efectuării repausului săptămânal normal în cabina camionului.

Autor: Cristina Ioniceanu