• Analiză The Guardian: Țările mai bogate din vestul Europei au fost afectate mai mult de noul virus decât țările din jumătatea estică a UE
  • Slovacia sau Cehia au avut rate ale mortalităţii mult mai mici decât statele dezvoltate din Europa
  • Unele guverne au luat măsuri drastice abia după ce au văzut ce întâmplă în Italia, spune Veronica Anghel, specialist în ştiinţe politice

Ziarul britanic a făcut o analiză amplă a evoluției coronavirusului în lume. Prin urmare jurnaliștii spun că harta arată astfel: țările mai bogate din vestul Europei au fost mai afectate de Covid-19 decât țările din jumătatea estică a UE, aproape fără excepții.

Specialistul în științe politice la Staford spune că state precum Cehia sau Slovacia au un sistem medical bine pus la punct, în timp ce România, Bulgaria şi Ungaria se află pe marginea prăpastiei.

Un motiv pentru care statele din Est au o rată a mortalităţii mai scăzută decât în ţările din Vest este acela că speranţa de viaţă este mai mică în zona estică. Media de vârstă fiind mai redusă în Est, şi reacţia la coronavirus a fost una mai bună.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII
MESAJUL REGELUI CHARLES
BEYONCE LANSEAZĂ UN NOU ALBUM

Ziarul britanic, remarcă faptul că autorităţile din Est au reacţionat mai prompt la prezenţa virusului, iar state precum Cehia şi Slovacia au impus restricţii chiar înainte de apariţia primelor decese.

Sursa foto: Profimedia