România, Bulgaria şi Ungaria se află pe marginea prăpastiei în lupta cu Covid-19

A worker, wearing a protective suit amid concerns about the COVID-19 coronavirus, waits to check the temperature of drivers at the entrance to the car park of a commercial complex in Beijing on April 22, 2020., Image: 514551087, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: GREG BAKER / AFP / Profimedia

Ziarul britanic a făcut o analiză amplă a evoluției coronavirusului în lume. Prin urmare jurnaliștii spun că harta arată astfel: țările mai bogate din vestul Europei au fost mai afectate de Covid-19 decât țările din jumătatea estică a UE, aproape fără excepții.

Specialistul în științe politice la Staford spune că state precum Cehia sau Slovacia au un sistem medical bine pus la punct, în timp ce România, Bulgaria şi Ungaria se află pe marginea prăpastiei.

Un motiv pentru care statele din Est au o rată a mortalităţii mai scăzută decât în ţările din Vest este acela că speranţa de viaţă este mai mică în zona estică. Media de vârstă fiind mai redusă în Est, şi reacţia la coronavirus a fost una mai bună.

Ziarul britanic, remarcă faptul că autorităţile din Est au reacţionat mai prompt la prezenţa virusului, iar state precum Cehia şi Slovacia au impus restricţii chiar înainte de apariţia primelor decese.

Sursa foto: Profimedia

Exit mobile version