• Aceste produse vor fi cumpărate pentru completarea stocurilor deja existente.
  • În condiţiile în care situaţia în dinamică va impune creşterea numărului de concentratoare de oxigen de mare capacitate.
  • Acestea vor fi solicitate inclusiv prin mecanismul european de protecţie civilă.

România cumpără 500 de concentratoare de oxigen de mare capacitate, pentru completarea stocurilor. Dacă va fi nevoie de încă o creştere a numărului de concentratoare, acestea vor fi cerute inclusiv prin mecanismul european de protecţie civilă.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat, marţi seara, o hotărâre pentru aprobarea majorării cantităţilor de produse din categoria stocurilor de urgenţă medicală, de strictă necesitate, cu 500 de concentratoare de oxigen de mare capacitate.

Aceste produse vor fi cumpărate pentru completarea stocurilor deja existente.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

„Se propune ca, pentru asigurarea fondurilor necesare achiziţionării produselor prevăzute la art. 1, să fie alocate la nevoie, Ministerului Afacerilor Interne pentru Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, sumele necesare din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului”, se arată în decizie.

În condiţiile în care situaţia în dinamică va impune creşterea numărului de concentratoare de oxigen de mare capacitate, acestea vor fi solicitate inclusiv prin mecanismul european de protecţie civilă.