• Nelu Tătaru a anunțat că nu ia în considerare un lockdown cu ocazia sărbătorilor de iarnă
  • Condițiile pentru românii care vin acasă de sărbători rămân neschimbate
  • Florin Cîțu a declarat că economia nu va mai fi închisă așa cum s-a întâmplat în primăvară și nu ia în calcul nici mărirea taxelor pentru anul viitor

Autorităţile nu au în discuţie un lockdown cu ocazia sărbătorilor de iarnă. În ce-i priveşte pe românii care vor să vină acasă de sărbători, condiţiile rămân neschimbate. 

Nelu Tătaru ministrul Sănătății: „Nu avem în discuţie acest lucru. La fiecare unitate locală se aplică restricţiile, când e cazul.

În ce-i priveşte pe românii care vor să vină acasă de sărbători, conform ministrului Sănătăţii, condiţiile rămân neschimbate.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„După cum ştiţi, sunt acele condiţii. În măsura în care vin pentru trei zile, vin cu un test negativ. Când vin pentru o perioadă mai lungă intră în carantină pentru 14 zile, urmând ca în opta zi să facă acel test. Dacă este negativ, la 10 zile ies din carantină”, spus Tătaru.

Ministrul de Finanţe: Nu vom mai închide economia

Florin Cîțu a declarat că economia nu va mai fi închisă așa cum s-a întâmplat în primăvară. În plus, acesta nu ia în calcul nici majorarea taxelor pentru anul viitor.

”Nu vom mai închide economia, cum s-a întâmplat pentru două luni în primăvară. Nici atunci nu o închideam dacă găseam rezervele cu ceva în ele. Dar nu am găsit nimic.”, a declarat Cîţu într-un interviu la un post de radio.

Ministrul a precizat că ia în calcul cele mai negre scenarii pentru anul viitor la stabilirea bugetului.