România donează Ucrainei și Republicii Moldova câte 100.000 de doze de AstraZeneca

profesori-vaccinati Mediafax Foto

România donează Republicii Moldova şi Ucrainei câte 100.000 de doze de vaccin AstraZeneca, anunţă premierul Florin Cîţu, care precizează că ţara noastră va începe să şi vândă vaccin anti-COVID-19 Republicii Moldova.

„În şedinţa de Guvern am aprobat un proiect de hotărâre de Guvern prin care donăm încă 100.000 de doze de vaccin AstraZeneca Republicii Moldova şi am pregătit detaliile şi pentru a dona 100.000 de doze de vaccin în Ucraina”, precizează Florin Cîţu după şedinţa Executivului.

El a adăugat că România va începe să vândă din dozele de vaccin produs de AstraZeneca.

„Începând de săptămâna aceasta, cred că mai era doar o săptămână, dar de săptămâna aceasta putem să şi vindem doze de vaccin AstraZeneca în Republica Moldova. 200.000 de doze lunar. Aceasta a fost discuţia cu Republica Moldova”, a precizat premierul.

Maia Sandu: Vom putea cumpăra vaccin la prețul negociat de UE

Președintele Republicii Moldova a reacționat imediat după anunțul făcut de premierul român:

„O veste bună pentru cetățeni! România va oferi țării noastre încă o donație generoasă – 100.000 de doze de vaccin. Suntem profund recunoscători României pentru solidaritatea fără margini.

De asemenea, autoritățile de la Bucureşti au aprobat decizia de a oferi Republicii Moldova spre revânzare câte 200.000 de doze de vaccin pe lună. Astfel, începând cu această lună, vom putea cumpăra cantitățile necesare de vaccin din loturile disponibile în România, la prețul negociat de Uniunea Europenă.

Le mulțumesc din suflet domnului Președinte Klaus Iohannis, Prim-ministrului Florin Cîțu, tuturor românilor pentru ajutorul imens în aceste vremuri.

Solicit Guvernului să deschidă și să anunțe posibilitatea de a se vaccina pentru toate categoriile de cetățeni, așa încât să imunizăm cât mai mulți oameni cât mai repede.

Vaccinarea, alături de respectarea în continuare a măsurilor de protecție, în special purtarea măștii, reprezintă calea prin care putem reveni la normalitate. Vă îndemn pe toți să vă vaccinați și să puneți umărul la eforturile comune de oprire a pandemiei. Vin vremuri mai bune.”