• Proiectul „România educată” va avea o formă actualizată pe site.
  • Klaus Iohannis pune prioritate pe educația privind schimbările climatice și mediul în școli.
  • Președintele țării a vizitat Școala nr. 11 din Buzău pentru a oferi un model.

Proiectul de suflet al președintelui Klaus Iohannis, „România Educată”, va avea o formă actualizată disponibilă pe site.

Este vorba despre raportul Administrației Prezidențiale „Educația privind schimbările climatice și mediul în școli sustenabile”, axa verde a Proiectului „România Educată”, care cuprinde numeroase măsuri pentru dezvoltarea unei infrastructuri și a unei culturi școlare sustenabile.

Obiectivul este ca școlile să devină exemple de bune practici pentru a inspira elevii. Iar ca să sublinieze importanța acestui aspect, Iohannis a vizitat ieri Școala gimnazială nr. 11 din municipiul Buzău.

Recomandări

VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC
ROMÂNII NU MAI ALEG STRĂINĂTATEA
CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?

Clădirile școlii de acolo includ o serie de elemente de infrastructură școlară sustenabilă, fiind astfel un model pentru alte școli din România.

Însă, lucrurile nu stau așa cum ne-am dori. Vrem o programă diferită și digitalizare, dar lipsa profesorilor pregătiți și a dispozitivelor își spun cuvântul.

Vrem și un examen de bacalaureat diferit, bazat pe competențe, dar abia din 2027, spune ministrul Educației Sorin Cîmpeanu.

Rămâne de văzut dacă se vor schimba lucrurile și atunci sau se amână. Știm foarte bine că în ultimii trei ani, numărul candidaților de la bacalaureat este în scădere, deci lucrurile nu merg chiar într-o direcție bună.