• România a importat anul trecut mai mult gaz decât în 2020. Cu toate acestea, este ţara UE cu cea mai mică dependenţă de importurile de gaze naturale, arată datele publicate de Eurostat.
  • În 2021, rata de dependență a Uniunii Europene de importul de gaze naturale a fost de 83%, în scădere față de 84%, valoarea înregistrată în anul precedent. Această scădere a dependenței de import a fost influențată de faptul că majoritatea statelor membre ale UE au folosit stocurile de gaze naturale care au fost importate în anii precedenți.
  • Evoluția are loc și pe fondul încălzirii vremii și al semnalelor de la Kremlin că plata în ruble este așteptată abia în luna următoare.

România a importat anul trecut mai mult gaz decât în 2020. Cu toate acestea, este ţara UE cu cea mai mică dependenţă de importurile de gaze naturale, arată datele publicate de Eurostat.

În 2021, rata de dependență a Uniunii Europene de importul de gaze naturale a fost de 83%, în scădere față de 84%, valoarea înregistrată în anul precedent. Această scădere a dependenței de import a fost influențată de faptul că majoritatea statelor membre ale UE au folosit stocurile de gaze naturale care au fost importate în anii precedenți.

Evoluția are loc și pe fondul încălzirii vremii și al semnalelor de la Kremlin că plata în ruble este așteptată abia în luna următoare.

Recomandări

7 LOCAȚII „BRIDGERTON"
CELE MAI VECHI DOVEZI ALE FUZIUNII
MAI SLĂBEȘTE-NE
SOPHIE TURNER, DESPRE DIVORȚUL DE JOE JONAS
VEZI WORLD PRESS PHOTO LA UNIVERSITATE
NOI IMAGINI ÎN CAZUL LUI „DIDDY"

Între timp, prețul gazelor naturale în Europa a revenit la nivelul anterior invaziei Rusiei în Ucraina. Mai multe ne spune domnul Ionut Purica, expert în energie.