• 26% dintre români se spală la lighean, cu apă fiartă
  • 58,9% dintre români nu-şi permit să meargă o săptămână pe an în concediu
  • Pentru 13,5 la sută dintre români, un computer înseamnă lux

Mâine e ziua țării. Înainte să aplaudăm, să cântăm cu lacrimi în ochi imnul, să privim realitatea. La peste 1 secol de România – suntem la coada Europei.

Românii, la coada Europei

  1. 58,9% nu-şi permit o vacanţă de o săptămână
  2. 13,5% nu-şi permit un computer
  3. 27,1% nu-şi permit o maşină
  4. 15,3% rata sărăciei persoanelor ocupate
  5. 26% nu au baie/duş în casă

De 13 ani, de când suntem beneficiari net de bani europeni, tot acolo stăm. La coadă. Suntem ultimii la cel puţin cinci indicatori, arată un raport al Institutului Naţional de Statistică.

Aproape 60 la sută dintre români nu-şi permit să meargă o săptămână pe an în concediu. Ponderea bulgarilor e de 30 la sută, în timp ce a maghiarilor e de 43.

Recomandări

ELICOPTERUL LUI RAISI S-A PRĂBUȘIT
CE SE ÎNTÂMPLĂ DACĂ RAISI A MURIT
CINE ESTE EBRAHIM RAISI?
VERSTAPPEN IA MARELE PREMIU LA IMOLA
DE CE E ROȘU PORTRETUL REGELUI?

Pentru 13,5 la sută dintre români, un computer înseamnă lux. Nu au bani de aşa ceva. Bulgarii nu sunt departe de noi. Ponderea lor e de aproape 13 la sută. Ungurii stau mult mai bine. Doar 7,6 la sută nu-şi pot cumpăra un computer.

27 la sută dintre români nu-şi permit o maşină, în timp ce media europeană e de 6 la sută. Cel mai bine stau ciprioţii şi maltezii.

Apoi, avem cea mai mare rată a sărăciei în rândul persoanelor angajate – 15,3 la sută.  Media europeană e de 9,4 procente.

Încă suntem în drum spre civilizaţie. 26 la sută dintre români se spală la lighean, cu apă fiartă. Bulgarii stau mult mai bine: 9,4 la sută dintre ei nu au baie în casă. În Ugaria, doar 3,6 la sută.