România generează mai puține hectare de pădure. Activist de mediu: „România nu are o legislație care să asigure o protecție reală a pădurilor din țară”

Cât își salvează România pădurile? Datele INS arată că ne confruntăm cu o scădere semnificativă a suprafețelor regenerate. În 2023 au fost regenerate peste 26 de mii de hectare de păduri. Cu aproximativ 1.300 mai puțin comparativ cu anul 2022. Nu sunt afectate doar ecosistemele, ci și comunitățile locale și economia.

De ce România regenerează mai puține hectare de pădure și ce soluții sunt pentru a combate această problemă?

„România nu are o legislație care să asigure o protecție reală a pădurilor din țară. Există proceduri de tratamente silvice care elimină toți arborii bătrâni. Nu avem nici proceduri și legislația adecvată pentru refacerea acestor zone, iar modalitatea în care se refac nu este una care să conducă la creșterea suprafețelor împădurite și creșterea calității pădurilor. UE ne-a cerut să avem legislație și proceduri iar România eșuează de câțiva ani să facă un plan”, a declarat Cătălina Rădulescu, activist de mediu, pentru Aleph News.

Exit mobile version