• Hackerii au testat baza de date a Camerei Deputaților și DNSC.
  • Copii ale buletinelor ce aparțin aleșilor au ajuns pe dark web.
  • Hackerii cer o răscumpărare de 30.000 de euro ca să șteargă datele.

Atât de bine este protejată cibernetic România, încât după ce în weekend hackerii au intrat ca-n brânză în baza de date a Camerei Deputaților, aseară hackerii au atacat și site-ul Directoratului Național de Securitate Cibernetică. Datele din buletinul lui Marcel Ciolacu au ajuns pe Dark Web, iar hackerii au cerut și răscumpărare pentru a le șterge.

Ce ar putea face hackerii cu o copie a buletinului lui Ciolacu?

Ciolacu s-a prezentat ca o victimă pentru ca i-a fost furată o copie electronică a buletinului, în condițiile în care se știe că datele unui buletin ale unui politician care a făcut donații în campaia electorală se regăsesc la liber în Monitorul Oficial. Nu este niciun mare secret cu această tentativă de șantaj. Datele din buletin, inclusiv CNP-ul, sunt publicate în Monitorul Oficial, ca a tuturor parlamentarilor.


A fost o ocazie pentru Ciolacu să arate că este un lider atacat.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI


Au apărut glume: Ce ar putea face hackerii cu buletinul lui Ciolacu? Să-și cumpere electrocasnice, să se înscrie la facultate..

Au apărut glume în presă astăzi că hackerii au avut totuși un „big fail” pentru că n-au găsit diploma de BAC a lui Marcel Ciolacu, mai trebuie căutată.

Ciolacu spune că-și va schimba buletinul; datele vor apărea din nou.

Citește și