• Analiză Euronews: România a căzut pe ultimele locuri la vaccinare
  • Cauze: Lipsa infrastructurii, neîncrederea în autorități, dezinformarea
  • România pregătește legislația pentru a vinde vaccinurile anti-COVID
  • România a vaccinat un sfert din populația eligibilă

Întâi fruntaş, apoi codaş. E despre România şi campania ei de vaccinare. Am avut un start bun, dar am ajuns acolo unde ne-am obişnuit, pe la coada Europei.

Euronews a analizat cauzele căderii României: lipsa infrastructurii și a personalului medical în sate, neîncrederea în autorități, dezinformarea și teama de eventuale efecte secundare. Trist e că dezinformarea vine chiar de la unii reprezentanţi ai bisericii, instituţie în care românii au cea mai mare încredere.

Până acum am vaccinat un sfert din populația eligibilă (4,4 milioane), mai slab stă doar Bulgaria. În total, au fost administrate peste opt milioane de doze. Numărul vaccinaţilor cu prima doză, în 24 de ore, a scăzut puternic. În ultimele săptămâni a ajuns și la 17 mii pe zi.

Recomandări

X PERCEPE O NOUĂ TAXĂ
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
MEGHAN ÎȘI LANSEAZĂ NOUL BRAND
MOMENTUL ATACULUI
TAYLOR SWIFT AR PUTEA DEVENI ȘI ACTRIȚĂ
ESA CREEAZĂ O ECLIPSĂ ARTIFICIALĂ

Avem prea mult vaccin, aşa că autorităţile vor să-l vândă. Pfizer, Moderna și AstraZeneca au valabilitate jumătate de an, în condiţiile în care, săptămânal, ajuns peste un milion de doze. Doar Johnson Johnson poate fi păstrat pentru o perioadă de maximum 2 ani.