România, în linie dreaptă spre valul patru al pandemiei? Explicațiile lui Alexandru Rafila

„Marius Tucă Show”, 14 ianuarie 2021. Invitați: Alexandru Rafila și Monica Pop Foto: Aleph News
  • Alexandru Rafila susține că festivismul legat de performanțele campaniei descurajează oamenii care cred că am intrat în normal
  • Rafila mai spune că modul în care decurge campania de vaccinare este foarte important în condițiile în care la toamnă ar putea să apară un nou val COVID
  • Rafila a vorbit și despre a treia doză a vaccinului anti-COVID

Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, susține că festivismul legat de performanțele campaniei descurajează oamenii care cred că am intrat în normal. „Eu de la început am zis că nu trebuie să facem pariuri pe cifre și termene, trebuia să păstrăm cadența vaccinărilor”, a mai spus Rafila.

Alexandru Rafila consideră că festivismul nu ajută campania de vaccinare și susține că în mediul rural trebuie realizat un parteneriat cu autoritățile locale. Reprezentantul României la OMS mai arată că modul în care decurge campania de vaccinare este foarte important în condițiile în care la toamnă ar putea să apară un nou val COVID.

„Eu de la început am zis că nu trebuie să facem pariuri pe cifre și termene, trebuia să păstrăm cadența vaccinărilor… În mediul rural trebuie insistat și găsit parteneriatul cu autoritățile locale, tot acest festivism legat de performanțele campaniei descurajează oamenii care cred că am intrat în normal. Chiar dacă vom avea acoperire vaccinală la toamnă de 30-40% s-ar putea să asistăm la un val, care sper eu să fie mic, dar nu putem exclude nici un scenariu, nu trebuie să excludem mutațiile”, a spus Alexandru Rafila, la Digi 24.

Rafila a vorbit și despre a treia doză a vaccinului anti-COVID.

„Comisarul pentru sănătate, într-un răspuns pentru Parlament a spus că în prezent nu există nicio recomandare pentru a treia doză, nu se exclude necesitatea pe viitor”, a precizat Rafila.