• România își închide spațiul aerian pentru Rusia.
  • Dan Cărbunaru a anunțat această decizie după ședința Task Force pentru gestionarea situației din Ucraina.

România începe procedurile de suspendare a dreptului de survol pentru Rusia, precum şi a dreptului de aterizare în România pentru aeronavele care aparţin companiilor din Rusia.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a prezentat, sâmbătă, deciziile luate de task-force-ul pentru gestionarea crizei din Ucraina.

„În primul rând, aş vrea să vă anunţ că România a început procedurile de suspendare a dreptului de survol deasupra teritoriului său, precum şi a dreptului de aterizare pe teritoriul României pentru aeronavele care aparţin companiilor din Federaţia rusă. Aceste proceduri se vor derula în cursul acestei zile”, a spus purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

De asemenea, țara noastră urmează să demareze procedurile de retragere din Banca Internaţională de Investiţii.

Cărbunaru a făcut aceste declarații sâmbătă, după şedinţa Task Force pentru gestionarea situaţiei generate de agresiunea militară rusă din Ucraina.

Polonia, Republica Cehă şi Bulgaria au anunţat, vineri, închiderea spaţiului lor aerian companiilor aeriene ruseşti, în urma agresiunii Ucrainei de către Moscova. Pe de altă parte, compania naţională poloneză, LOT, a anunţat suspendarea zborurilor către Moscova şi Sankt Petersburg cu începere de vineri după-amiază. Republica Moldova și-a închis, la rândul său, spațiul aerian, ca urmare a invaziei Rusiei în țara vecină, Ucraina.

Concomitent, MAE moldovean a dispus întărirea măsurilor de securitate la misiunile diplomatice acreditate în Republica Moldova care au un grad înalt de expunere.