• România se află pe locul 7 în topul vaccinărilor împotriva COVID-19 cu ambele doze, la nivel global
  • Potrivit CNCAV, la nivel european, România este pe locul 6 la mai mulţi indicatori, și pe locul 2 în ceea ce privește numărul de persoane vaccinate cu ambele doze
  • Premierul Cîțu nu crede în scenariile care prevăd nouă mii de cazuri pe zi în mai puțin de o lună

România se află pe locul 7 în topul vaccinărilor împotriva COVID-19 cu ambele doze, la nivel global, a anunţat vineri Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva Covid-19 (CNCAV).

Potrivit CNCAV, la nivel european, România este pe locul 6 la mai mulţi indicatori: numărul total de doze administrate, numărul de doze administrate raportat la 100 de persoane şi media dozelor administrate zilnic (29.526 doze).

De asemenea, România este pe locul 2 în Europa în ceea ce priveşte numărul de persoane vaccinate cu ambele doze.

Recomandări

NEGULESCU IA PREMIU PENTRU ȘTIINȚĂ
HARRY NU PRIMEȘTE MAI MULTĂ SECURITATE
FBI CERCETEAZĂ PRĂBUȘIREA DIN BALTIMORE
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
PAKISTANUL, LOVIT DE PLOI
ȘTII DE VREME? AU CĂZUT 14 RECORDURI DE CĂLDURĂ

„România se află pe locul 7 în topul vaccinărilor împotriva COVID-19 cu ambele doze, la nivel global! (…) Mai mult de 225 de milioane de doze de vaccin au fost administrate în 100 de ţări, conform celor mai recente estimări făcute de Bloomberg, fiind utilizate 6.07 milioane de doze pe zi la nivel global”, au mai scris pe Facebook reprezentanţii CNCAV.

Conforma acestora, vaccinarea împotriva COVID-19 este cea mai amplă campanie de vaccinare din istorie.

Optimismul lui Cîțu, contagios

Premierul Cîțu nu crede în scenariile care prevăd nouă mii de cazuri pe zi în mai puțin de o lună.

Șeful Guvernului a extins optimismul și în privința tulpinii britanice- la noi nu va fi ca în Marea Britanie, crede Cîțu, care a invocat performanța în privința vaccinării, chiar dacă a spus că suntem pe 3, în loc de 2.

Florin Cîțu, premierul României: „Deocamdată, în România, tulpina balcanică e sub control. În Anglia e nasol. În România nu vom vedea. Aceste scenarii se fac de luni, dar realitatea e mai bună decât scenariile. Suntem pe 3 în Europa și pe 7 în lume. Cele mai pesimiste scenarii nu se vor materializa.”