• În ultimele 24 de ore pentru AstraZeneca au fost anulate 33 de mii de programări
  • Agenția Europeană a Medicamentelor: Vom lua o decizie joi
  • Grecia nu renunță la AstraZeneca cât timp EMA nu recomandă suspendarea
  • Peste 7.000 de persoane au făcut infecție după administrarea primei doze de vaccin
  • Peste 1.000 au făcut COVID după ce au primit ambele doze

Decizia de ieri a greilor Europei a pornit un efect de domino. Suedia şi-a pus pe pauză propriul vaccin produs în parteneriat cu Mare Britanie. Teama a venit de la vecinii scandinavi ai Suediei, Danemarca şi Norvegia, care au raportat cazuri izolate de formare de cheaguri de sânge.

România a ales să fie contra curentului. E printre cele 10 ţări europene care, deocamdată, nu au oprit AstraZeneca. Decizia de a continua vaccinarea a fost una dintre cele mai dificile pe care a trebuit să le luăm, a spus medicul militar Valeriu Gheorghiţă. În ciuda mesajelor liniştitoare, românii continuă să-şi anuleze programările cu AstraZeneca.

În ultimele 24 de ore pentru vaccinul AstraZeneca pot să vă spun că au fost anulate 33 de mii de programări din totalul celor 446.896 de programări care erau în platforma informatică de programare.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

„Pot să vă spun că la acest moment în centrele de vaccinare unde avem vaccin de la compania AstraZeneca, mai sunt aproximativ 18.347 de locuri libere din cele peste 100 de mii câte erau la sfârșitul acestui weekend. Și-au anulat programările un număr mare de persoane dar în același timp un număr mai mare de persoane și-au făcut programări pe aceste centre.”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Europa așteaptă verdictul în cazul vcaccinului AstraZeneca

Toată Europa aşteaptă verdictul de la Agenția Europeană a Medicamentului. Experţii de la EMA Sspun totuşi că beneficiile depășesc riscurile.

Experții își vor continua evaluarea și se vor întâlni din nou joi pentru a ajunge la o concluzie cu privire la informațiile complete care au fost colectate și pentru a vedea dacă mai sunt acțiuni care trebuie întreprinse.”, a explicat Emer Cooke, director executiv EMA.

Între timp, în România, peste 7.000 de persoane au făcut infecție după administrarea primei doze de vaccin, în timp ce peste 1.000 au făcut Covid după ce au primit ambele doze. Sunt datele oficiale anunţate de coordonatorul campaniei de vaccinare Valeriu Gheorghiță.