„România nu și-a permis anul trecut, nu-și permite nici în 2021“. Mesajul lui Cîțu despre creșterea pensiilor

„România nu și-a permis anul trecut, nu-și permite nici în 2021“. Mesajul lui Cîțu despre creșterea pensiilor Mediafax Foto
  • „România nu și-a permis anul trecut, nu-și permite nici în 2021 acest lucru”, spune premierul Florin Cîțu
  • CCR a decis că legea care permite majorarea pensiilor cu 40% este constituțională

„România nu și-a permis anul trecut, nu-și permite nici în 2021 acest lucru. Dar legea merge în acest moment la promulgare. Președintele are două variante – reexaminare în Parlament sau să o promulge”, spune premierul Florin Cîțu cu privire la decizia CCR care a stabilit că legea care permite creșterea pensiilor cu 40% este constituțională.

Premierul a reamintit că în 2020 valoarea punctului de pensie a fost majorată cu 14%, ceea ce înseamnă un efort suplimentar anul acesta de nouă miliarde de lei.

„Eforturile făcute anul trecut au fost foarte mari și se văd și anul acesta. Creșterile de anul trecut se susțin și anul acesta, mai ales având în vedere că inflația a scăzut constant din 2019, ceea ce înseamnă că puterea de cumpărare a crescut”, adaugă Cîțu.

Judecătorii CCR au respins, miercuri, sesizarea Guvernului cu privire la legea pentru aprobarea rectificării bugetului de stat şi bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020, care prevăd, printre altele, majorarea cu 40% a punctului de pensie, au declarat pentru Aleph News surse oficiale.