• Producătorul auto Rivian vrea să fabrice mașini în Ungaria
  • În Ungaria mai operează: Mercedes, Audi, BMW, Daimler și Suzuki
  • Audi și Mercedes au negociat în trecut cu România, dar au preferat Ungaria

Ungaria este din nou aleasă de marile industrii ale lumii. Rivian, producător american de mașini, vrea să deschidă fabrică în Europa de Est și are pe lista Ungaria, nu România, anuntă Bloomberg.

Rivian e evaluată la 27 de miliarde de dolari. Produce SUV-uri electrice și furgonete și recent a primit o comandă de 100.000 de mașini electrice de marfă de la Amazon. Rivian are pe lista scurta a urmatorului punct de lucru Ungaria, Germania și Marea Britanie. Avantajul ungurilor este mâna de lucru mai ieftină, dar și faptul că Guvernul Orban oferă subvenții pentru mașinile electrice.

Rivian e doar un nume nou pe lista companiilor de mașini care – când au avut de ales între Ungaria și România – au ales Ungaria. Mercedes și Audi sunt printre ele. Neoficial și BMW și Daimler au avut negocieri în Romania, dar bagă miliarde de euro în Ungaria. Legile care se schimbă mereu și infrastructura din România îi sperie pe investitori.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Și încă o temă care ne dă de gândit. Noi ne dorim autostraăzi într-un moment în care Europa de Vest preferă transportul feroviar pentru marfă – pentru că așa se reduce amprenta de carbon. Noi am pierdut și acest tren.