
- România a primit a doua cea mai mare cantitate de Remdesivir, după Spania.
- României îi sunt alocate 25.157 de flacoane de Veklury (Remdesivir).
- Ultimele două tranșe vor fi evaluate în funcție de evoluția epidemiologică la 14 zile.
România va beneficia de peste 25.000 de flacoane de Veklury, cunoscutul Remdesivir, care va ajunge în țara noastră în trei tranșe. Primele, care sunt pentru 1.200 de pacienți, vin săptămâna aceasta, în 7 august. România a primit a doua cea mai mare cantitate după Spania.
României îi sunt alocate 25.157 de flacoane de Veklury (Remdesivir), în trei tranșe, pentru tratarea pacienților cu COVID -19 eligibili, în cadrul contractului finanțat și semnat de Comisia Europeană cu compania farmaceutică producătoare.
Ministerul Sănătății anunță că, în data de 7 august 2020, țării noastre îi vor fi repartizate 6.026 flacoane Remdesivir.
Cantitatea ajunge pentru asigurarea tratamentului unui număr de peste 1.200 pacienți eligibili, deoarece sunt necesare cinci flacoane/pacient.
„Repartiția realizată de reprezentanții Comisiei Europene ține cont de numărul cazurilor la 14 zile și, în acest context, România a primit a doua cea mai mare cantitate după Spania. Conform calendarului transmis de către Bruxelles, în data de 11 septembrie 2020 vor fi primite alte 10.336 flacoane pentru aproximativ 2.067 pacienți eligibili, iar în data de 9 octombrie 2020, un număr de 8.795 flacoane cu care vor ajunge pentru asigurarea tratamentului a încă aproximativ 1.759 pacienți eligibili”, arată MS.
TOP ARTICOLE
- Noi informații în cazul asasinului de la Onești. Executorul care l-a lăsat fără apartament este fost condamnat
- Preotul din Cluj care vinde ciocolată cu canabis: „M-a chemat însuși Mitropolitul la raport”. Cât costă o ciocolată „Doamne Ajută”
- A fost înregistrat al doilea deces survenit după vaccinarea anti-COVID-19. Cazurile, investigate de autoritățile române
Ultimele două tranșe vor fi evaluate în funcție de evoluția epidemiologică la 14 zile.
Livrarea cantităților se va face în depozitele Companiei Unifarm SA de unde vor fi distribuite către unitățile sanitare desemnate în cadrul Ordinului ministrului Sănătății nr. 555/2020, în funcție de numărul de cazuri medii si severe eligibile.
În data de 28 iulie, Veklury a fost primul medicament autorizat la nivelul UE pentru tratamentul COVID-19. Începând cu prima parte a lunii august vor fi puse la dispoziția statelor membre și a Regatului Unit, loturi de Veklury, cu coordonarea și cu sprijinul Comisiei Europene, pentru a răspunde nevoilor imediate.
Comisia Europeană va finanța contractul, în valoare totală de 63 de milioane euro. Astfel, va fi asigurat tratamentul a aproximativ 30.000 de pacienți din spațiul european care prezintă simptome severe de COVID-19.
- Cum a reușit un hacker român să fure criptomonede în valoare de 600.000 de dolari, din Insulele Cayman
- Bilanțul vaccinării în România: Peste 47.000 de români, vaccinați în ultimele 24 de ore. Au fost înregistrate 93 reacții adverse
- Șeful Justiției i-a răspuns lui Iohannis, pe subiectul clasării dosarului 10 august
- Medicul Anthony Fauci recomandă relaxarea treptată a restricțiilor. Cum decurge campania de vaccinare în SUA
- Ce trebuie să facem în cazul în care devenim victime ale unui abuz din partea polițiștilor români
Partenerii noștri