România ratează țintele de vaccinare pe care și le propune. Gheorghiță: „Oamenii trebuie să înţeleagă importanţa imunizării din perspectiva raţionamentului medical”

  • În ultimele 24 de ore, au fost raportate 202 cazuri de COVID-19.
  • Prima țintă ratată: 5 milioane persoane vaccinate până la 1 iunie.
  • Nouă țintă: 10 milioane de vaccinați până la 1 august.
  • Mai puțin de 50.000 de persoane s-au vaccinat în ultimele 24 de ore.
  • 17.205 dintre cei vaccinați în ultimele 24h au primit prima doză.

România ratează țintele de vaccinare pe care și le propune. A trecut 1 iunie, nu am ajuns la 5 milioane de persoane vaccinate, noua țintă ar fi de 10 milioane de oameni vaccinați până la 1 august. Om trăi și n-om vedea…Între timp, unii încurajează vaccinarea cum pot. După tombola cu premii în telefoane, pentru tinerii care s-au vaccinat în Ialomița, primarul din sectorul 2 al Capitalei, Radu Mihaiu, vine cu o idee nouă: un centru de vaccinare în Piața Obor. Cine se vaccinează acolo de vineri primește și „o porție gratis de mici și o apă”. Americanii sunt și mai inventivi: în statul Washington, vaccinații primesc o țigară cu canabis. Colonelul Gheorghiță nu susține vaccinul la pachet cu… ceva.

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare: „Ca medic, cred că oamenii trebuie să înţeleagă importanţa vaccinării din perspectiva raţionamentului medical şi a protejării sănătăţii, proprii şi a celor din jur. Restul argumentelor, însemnând recompense de orice altă natură, din punctul meu de vedere, astăzi, când vorbim nu consider că sunt suficient de determinante pentru a creşte ritmul campaniei de vaccinare. E greu de anticipat care va fi ritmul de vaccinare din perioada următoare, tocmai pentru că peste 87% dintre persoane se prezintă direct la centrele de vaccinare și nu prin programare.”