• Comisia Europeană nu va acorda banii din fondul european de relansare fără reforme
  • Reuters: Planurile trimise de România nu îndeplinesc criteriile

Poștașul nu bate niciodată de două ori ca să îți aducă bani – era o vorbă. Însă UE ne caută și a doua oară. Vine cu 30 de miliarde de euro la noi, dar Cîțu și Guvernul nu știu să deschidă ușa.

Ca să ne relansăm economia după Covid, Comisia Europeană ne-a pregătit 30,4 miliarde de euro pentru protecția mediului și pentru domeniul digital. O singură condiție trebuie să îndeplinească Cîțu: să trimită până în aprilie un plan de reforme făcut ca lumea.

Reuters anunță că Guvernul României riscă să rateze banii pentru că e corigent la acel pompos numit Plan Național de Redresare și Reziliență.

Recomandări

CÂND INTRĂM ÎN SCHENGEN
AFACERI RUSIA-COREEA
STĂ PROST CU VÂNZAREA
REVOLTA ROBOȚILOR
CE-AU GĂSIT AL LOR SĂ FIE
ANIME ȘI MANGA

„Ați trimis doar niște proiecte”, e mesajul UE. „Comisia a schimbat niște reguli pe ultima sută de metri, e scuza vicepremierului Barna, care se roagă să nu rateze banii.

„Trebuie să fie propuse proiecte care până la finalul lui 2022 să poată fi contractate și până la finalul lui 2026 să fie finalizate”, a declarat Dan Barna.

UE mizează tot mai mult pe energia verde așa că dacă România vrea să vorbească aceeși limbă cu europenii trebuie să plătească un preț. L-a analizat Iulian Anghel de la Ziarul Financiar.

„Energie verde înseamnă închiderea minelor din Valea Jiului. Energia necesară României înseamnă 16% din cărbune. Această energie trebuie închisă, înseamnă șomaj și un cost social foarte important.

Acești bani trebuie dați înapoi, nu sunt un cadou. Înseamnă o oportunitate într-o situație limită”, a explicat Iulian Anghel, jurnalist Ziarul Fianciar.