• Nelu Tătaru a anunţat, marţi seara, că România s-a înscris în sistemul european pentru vaccin
  • „Vrem să avem prioritate şi vrem să avem acces la tot tratamentul care concură la vindecarea infecţiei COVID”, a declarat Tătaru
  • Ministrul Sănătății spune că prioritizarea se va face în funcție de numărul de locuitori ai fiecărei tări

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat că România s-a înscris marţi în sistemul european pentru vaccin, dar că discuţiile vor continua miercuri cu reprezentantul firmei care va produce vaccinul.

„Astăzi (marţi-n.r.) ne-am înscris în sistemul european pentru vaccin. Astăzi ne-am înscris, am avut discuţiile, mâine vom avea discuţii şi cu reprezentantul pe Europa de Est al firmei care face acest vaccin. După cum ştiţi, noi am făcut şi o donaţie în acest sens acum o lună de zile la nivelul comunităţii europene. Suntem acolo unde este orice demers ştiinţific”, a declarat Nelu Tătaru, la Digi24.

Acesta a spus că repartiţia vaccinurilor se va face în funcţie de numărul populaţiei din fiecare ţară, dar că România trebuie să figureze printre solicitanţi.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„Trebuie să fim acolo ca şi solicitanţi. Poate să nu ne trebuiască, dezvoltăm noi ceva sau… (…) La Cantacuzino sunt studii, nu putem vorbi încă de un vaccin, n-avem un virus stabilizat, n-avem o recoltare, se studiază. Noi urmărim tot ce însemană stat european, tot ce însemană nivel mondial unde avem o fază mai înaintată a acestui avccin. Vrem să fim acolo, vrem să avem prioritate şi vrem să avem acces la tot tratamentul care concură la vindecarea infecţiei COVID”, a mai spus ministrul Sănătăţii.