• În zona roșie întocmită de ECDC au intrat: România, Republica Moldova, Armenia, Bulgaria, Belarus și Groenlanda.
  • În zona galbenă au intrat: – din zona roșie, în urma scăderii incidenței: Austria, Elveția, Gibraltar, Iran, Maldive și Bahamas. Din zona verde, în urma creșterii incidenței: Ucraina, Insulele Feroe și Lesotho.
  • În zona verde au intrat: Olanda, Germania, Franța, San Marino, Liechtenstein, Vietnam, Puerto Rico, Sri Lanka, Honduras, Kosovo și Capul Verde.

România a intrat pe lista roşie a ţărilor cu risc epidemiologic, alături de Republica Moldova, Armenia și Bulgaria.

Astfel, în zona roşie au intrat România, Republica Moldova, Armenia, Bulgaria, Belarus şi Groenlanda. În zona galbenă au intrat, din zona roşie, în urma scăderii incidenţei, Austria, Elveţia, Gibraltar, Iran, Maldive şi Bahamas. Tot în zona galbenă, ca urmare a creşterii incidenţei, sunt Ucraina, Insulele Feroe şi Lesotho.

În zona verde sunt Olanda, Germania, Franţa, San Marino, Liechtenstein, Vietnam, Puerto Rico, Sri Lanka, Honduras, Kosovo şi Capul Verde.

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI

În majoritatea țărilor europene, românilor nevaccinați li se va cere să stea în carantină, dar numai în situația în care nu pot prezenta un test PCR negativ efectuat în ultimele 72 de ore.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a actualizat lista ţărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat.

Astfel, în ședința CNSU de joi s-a modificat HCNSU 43 din 1 iulie 2021 prin includerea excepţiei de la măsura carantinei pentru conducătorii autovehiculelor de transport marfă precum și cei care asigură transport de persoane, dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu SARS-CoV-2 efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea în ţară, în condiţiile deplasării în scop profesional.