România și alte 50 de țări vor să oprească distrugerea planetei. Greta Thunberg a catalogat Summit-ul drept un mare „bla bla”

  • România, împreună cu peste 50 de țări, va lua parte la Summit-ul One Planet
  • Obiectivul este protejarea a aproximativ o treime din planetă până în 2030
  • Angajamentul va fi cap de afiș și pentru Convenția pentru Diversitate Biologică, care va avea loc în China
  • Ursula von der Leyen: „Cred că în anul 2021 lumea va întoarce o nouă pagină pentru planeta noastră”

Macron a adunat peste 50 de țări la Summit-ul One Planet. România promite și ea salvarea de la extincție a peste un milion de specii de animale și plante.

Obiectivul alianței „High Ambition Coalition” este protejarea a 30% din planeta până în 2030. Documentul final ar trebui negociat și la Convenția pentru Diversitate Biologică. Evenimentul va avea loc în China, spre finalul anului.

Cred că dacă avem un nivel bun de reprezentare, dacă avem buna capacitate de a ne mobiliza, dacă suntem preciși și concreți cu cifre și date, putem să reușim.”, a spus Emanuel Macron.

Vom investi câteva sute de milioane de euro în următorii patru ani pentru cercetare în biodiversitate. Vom acorda chiar mai mult decât cele 700 milioane de euro pe an, deja acolcate, pentru marele proiect Green Wall.”, a menționat Ursula Von Der Leyen.

Prezent la Summit, Prințul Charles a chemat marile companii ale lumii să facă parte din Terra Carta-Carta Pământului. Acesta vrea să strângă 7 miliarde de lire sterline pentru a investi în ecologie.

Și António Guterres, Secretarul General ONU, a fost prezent. El a propus trecerea la energie regenerabilă, pentru a obține emisii nete zero până în 2050.

Activiștii de mediu au criticat evenimentul și au acuzat liderii participanți de ipocrizie.

Greenpeace a amintit ca Franța a reintrodus recent folosirea unor insecticide extrem de contestate. La rândul ei, Greta Thunberg a catalogat Summit-ul drept un mare „bla bla”.