• România vrea să treacă complet la mașinile electrice abia în 2040.
  • Guvernul Ciucă se plânge în fața UE că România vrea o amânare de 5 ani ca să treacă la motoarele electrice.
  • Alături de România mai sunt 4 țări care vor să întârzie planul UE cu 5 ani: Italia, Portugalia, Slovacia și vecinii bulgari.

Ne-au curentat mașinile electrice. Guvernul Ciucă se plânge în fața UE că România vrea o amânare de 5 ani ca să treacă la motoarele electrice. „Așa ne mișcăm noi, mai greu”.

Uniunea Europeană vrea să introducă o taxă pentru dioxidul de carbon și România va aborda cu reținere acest subiect” din cauza prețurilor de la pompă, spune Tanczos Barna, ministrul mediului. El a postat pe Facebook că prețurile mașinilor electrice sunt încă mari și majoritatea oamenilor nu își permit să le cumpere. Putem sa renunțăm la benzină și motorină doar în 2040.

Alături de România mai sunt 4 țări care vor să întârzie planul UE cu 5 ani: Italia, Portugalia, Slovacia și vecinii bulgari. Frans Timmermans, vicepreședintele Comisiei Europene, a spus astăzi că UE este pregatită să negocieze, dar toată lumea trebuie să facă sacrificii.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL

Electricele și românii

Ca-așa e în România, șoferii au și ei dușmăniile lor. Iar cei care conduc Dacia Spring sunt criticați de ceilalți, care se consideră superiori. Șoferii de Spring blochează stațiile de încărcare, nu folosesc aplicația PlugShare și le scot mașinile de la încărcat.

Singură mufă funcțională era ocupată de o mașină nebifată pe Plugshare și care nici măcar nu încărca în acel moment. Doar stătea mufată la stație, ocupând locul inutil” – e unul din comentarii.

Japonezii sunt cu picioarele pe pământ – au anunțat că Toyota, Nissan, Subaru sau Mitsubishi nu vor renunța la motoarele termice. Mașinile lor rămân hibride – electric și benzină. Japonezii cred că mașinile electrice urmează să își atingă apogeul abia după 2050.