Un transport cu oxigen, medicamente și echipamente sanitare de care India are nevoie urgentă va fi livrat în zilele următoare de către statele membre ale UE, ca urmare a solicitării de sprijin din partea guvernului de la New Delhi, prin intermediul Mecanismului de Protecție  Civilă al UE, a transmis Comisia Europeană, marți, într-un comunicat.

Șase țări din Uniunea Europeană, printe care și România, au răspuns până acum cererii de ajutor venite din partea Indiei:

Irlanda: 700 de concentratoare de oxigen; 1 generator de oxigen; 365 de ventilatoare;

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Belgia: 9.000 de doze de medicamente antivirale Remdesivir;

România: 80 de concentratoare de oxigen și 75 de butelii de oxigen;

Luxemburg: 58 de ventilatoare;

Portugalia: 5.503 fiole de Remdesivir; 20.000 de litri de oxigen pe săptămână.

Suedia: 120 de ventilatoare.

„UE este pe deplin solidară cu poporul indian și este pregătită să facă tot ce îi stă în putință pentru a-l sprijini în acest moment critic. Aș dori să mulțumesc statelor noastre membre care au venit în număr mare cu oferte generoase de ajutor, demonstrând că UE este un partener de încredere și un prieten în momente de nevoie. Mecanismul de protecție civilă al UE depășește cu mult granițele UE. Centrul nostru de coordonare a răspunsurilor de urgență facilitează aranjamentele logistice, iar UE va acoperi cea mai mare parte a costurilor de transport”, a declarat Janez Lenarčič, comisarul european pentru gestionarea crizelor.

Comisia Europeană se așteaptă ca în zilele următoare să fie acordat și mai mult sprijin din partea UE din partea altor state membre, inclusiv din partea Franței și a Germaniei.

Directorul OMS a declarat luni că situaţia din India, unde pandemia este de o gravitate fără precedent, este „mai mult decât sfâşietoare”.