• La noi, ai nevoie de declarație să ieși după 23:00
  • Franța a înregistrat, pe 1 ianuarie, 19.348 de cazuri noi de coronavirus
  • Noile restricții intră în vigoare, în Franța, în aceest weekend

În vreme ce la noi sunt tot mai multe județe galbene și verzi și pare că ne îndreptăm spre un scenariu optimist, sunt state europene care impun restricții drastice.

Din cauza numărului mare de cazuri de coronavirus, Franța interzice circulația pe timp de noapte. Milioane de francezi din estul țării nu vor mai putea ieși din case, începând cu acest weekend, între orele 18:00 și 6 dimineața. În alte zone tot din Franța, restricția este în vigoare începând cu ora 20:00.

Nici Cehia nu stă mai bine. Sunt permise adunările cu doar două persoane din afara gospodăriei, iar plimbările pe stradă sunt permise doar până la ora 9 seara. În Praga, slujbele sunt permise, însă cu o capacitate de 10% din suprafața bisericilor.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD
AVOCATUL TODD BLANCHE: „DONALD TRUMP ESTE NEVINOVAT”
XXX FĂRĂ NECUNOSCUTE

Grecia are, de asemenea, restricții de circulație pe timp de noapte. În acest stat sunt inchise afaceri precum frizerii, librării. Ei stau mai rău decât noi, când eram în starea de urgență: sunt interzise livrările la domiciliu.

Ne îndepărtăm de Europa: dacă vrei să pleci în Republica Dominicană, mai gândește-te. Până pe 10 ianuarie, toți trebuie să stea în case începând cu ora 5 după amiaza. În weekend, circulația este interzisă începând cu 12 după-amiaza.

Circulația pe străzi după ora 11 noaptea este interzisă și în Portugalia.