• Astăzi afli sigur cum începe copilul tău școala.
  • Comitetele pentru Situații de Urgeanță urmează să transmită fiecărei școli cum arată cursurile în noul an.
  • România va avea în sfârșit polițiști care se vor ocupa special de siguranța în școli

România va avea în sfârșit polițiști care se vor ocupa special de siguranța în școli, a spus ministrul Marcel Vela. Direcţia pentru Siguranţă Şcolară va fi alcătuită din 270 de agenți. Noua structură va preveni şi va combate violenţa în şcoală, cu accent pe fenomenul de bullying.

În ce mod se vor implica polițiștii ca să păstreze siguranța în școli

Proiectul despre care vorbim este unul foarte important pentru că le dă șansa polițiștilor să gestioneze mult mai bine și îndeaproape problemele din școli. Aceștia vor participa la ședințe, îi vor instrui pe elevi privitor la diferite probleme de siguranță precum bullying, legislație rutieră sau consumul de substanțe interzise. Totodată ei vor fi în strânsă legătură cu conducerea școlilor, cu profesorii, părinții dar și cu elevii.

Polițiștii nu vor stă mereu la școală, dar vor putea fi contactați la orice ora telefonic atunci când în școală sunt probleme. Totuși periodic polișiștii vor efectua vizite la unitățile de învățământ că să se asigure că totul este în regulă. Până în acest moment la nivelul poliției române nu a existat o structura specializată pe siguranța în școli. Problemele erau rezolvare de polițiștii de la ordinea publică.

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
SE RĂCEȘTE VREMEA
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK