- România va primi 1,3 miliarde de euro din cererea de plată nr. 3 a PNRR, în urma suspendării parțiale.
- Comisia Europeană a suspendat plata pentru reformele neîndeplinite, inclusiv pensiile speciale și guvernanța companiilor de stat.
- România are la dispoziție o lună pentru a răspunde și șase luni pentru a implementa modificările necesare.
România va primi 1,3 miliarde de euro din cererea de plată cu numărul 3 a Programului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), în urma suspendării parțiale de către Comisia Europeană. Anunțul a fost făcut joi de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE). Inițial, cererea de plată trebuia să aibă o valoare de 2,02 miliarde de euro, dar suspendarea parțială a dus la reducerea acestei sume.
Advertisment
România are la dispoziție o lună pentru a trimite un răspuns oficial către Comisia Europeană
Pentru a putea primi restul fondurilor, România are la dispoziție o lună pentru a trimite un răspuns oficial către Comisia Europeană și un termen de șase luni pentru a implementa modificările solicitate de instituția europeană. MIPE subliniază că această suspendare nu înseamnă pierderea fondurilor, sumele rămân alocate, iar scopul final este finalizarea procesului de autorizare a plății.
Comisia Europeană a suspendat parțial plata cererii de plată nr. 3 din cauza unor reforme neîndeplinite de România, printre care: reforma pensiilor speciale, îmbunătățirea guvernanței corporative a companiilor energetice de stat, operaționalizarea politicilor de guvernanță corporativă pentru întreprinderile de stat și desemnarea unei conduceri la Agenția Națională de Monitorizare și Evaluare a Întreprinderilor Publice (AMEPIP).
Recomandări
Citește și
- Ziua Mondială a Teatrului este sărbătorită astăzi, 27 martie. Liviu Lucaci, rectorul UNATC: „Educația teatrală e o nevoie a sistemului educațional”
- Mark Rutte a declarat că un atac al Rusiei va fi întâmpinat cu „întreaga forță a alianței feroce”. Ce garanții de securitate are România
- Guvernul Ciolacu ar putea ajunge cu deficitul bugetar la 10% din PIB. Ce consecințe va suporta România