• În luna martie, România primește 2,7 milioane de doze de vaccin, cele mai multe doze fiind de la AstraZeneca
  • Pentru aprilie, se speră la un minim de 3,1 milioane de doze, spune secretarul de stat Andrei Baciu, vicepreședinte CNCAV
  • Agenția Națională a Medicamentului se va pronunța referitor la vaccinul produs de către Johnsons&Johnsons

În luna martie, România primește 2,7 milioane de doze de vaccin, cele mai multe doze fiind de la AstraZeneca. Pentru aprilie, se speră la un minim de 3,1 milioane de doze, spune secretarul de stat Andrei Baciu, vicepreședinte CNCAV.

Baciu a declarat, marți, în conferință de presă, că cele mai multe dintre dozele de vaccin pe care le va primi România sunt de la AstraZeneca.

„Referitor la dozele de vaccin care o să sosească în perioada următoare până la finalul lunii martie, așa cum spuneam și data trecută, avem un total de peste 2,7 de doze de vaccin. O să menționez doar totalul pentru fiecare tip de vaccin. Pentru vaccinul produs de către BioNTech/Pfizer 1.112.000, pentru cel produs de Moderna – 268.000 și pentru cel produs de AstraZeneca 1.300.000 de doze pentru luna martie”, a spus Andrei Baciu.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Pentru luna aprilie, Andrei Baciu a spus că sunt așteptate în țară minim de 3.128.000 de doze de vaccin.

De asemenea, în jurul datei de 11 martie, Agenția Națională a Medicamentului se va pronunța referitor la vaccinul produs de către Johnson & Johnson și dacă va fi avizat vor fi primtie doze și în România, potrivit secretarului de stat Andrei Baciu.