• România va primi 4,7% din dozele contractate de UE.
  • În unele spitale, mai multe de jumătate din personal refuză vaccinarea.
  • În Mehedinţi, 1.281 persoane din categoriile prioritare vor să fie vaccinate.
  • Planul SUA este să vaccineze 100 de milioane de americani în câteva luni.
  • CNN: „Oamenii de culoare sunt împotriva vaccinării.”
  • În România bilanțul a scăzut la 5.991 de cazuri noi.

Ne grăbim să aducem vaccinul în țară, dar nu suntem siguri că vom avea cui să-l administrăm.

Primele 10.000 de doze vor ajunge în România între Crăciun și Anul Nou. E nevoie de cel puțin 5.000 de medici care să se vrea imunizați. Problema e că în spitalele noastre mai mult de jumătate din personal refuză vaccinarea.

Din cadrul unităţilor sanitare din judeţ au fost catagrafiaţi 123 medici din 233 angajaţi, 235 asistenţi medicali din 741 angajaţi, şi 98 persoane, parte din personalul auxiliar, din 321 existenţi.”, a spus Codruţa Vochescu, purtător de cuvânt DSP Mehedinţi.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
APPLE ADUCE UN NOU MAGAZIN DE APLICAȚII

De ce refuză medicii vaccinarea

Nu suntem siguri de ce reacţii poate da acest vaccin. Este foarte adevărat că foarte multe companii care vor produce sau produc, testează acest vaccin, nu au un eşantion uman pe care au făcut testarea şi mă gândesc că toate testele care s-au făcut, s-au făcut pe parte animală.”, explică Bogdan Fortună, medic la Spitalul Colentina Bucureşti.

Eleodor Cârstoiu, preşedinte Sindicatul Promedica, Craiova: „Este o măsură de protecţie universală. Numai că, această vaccinare ca să fie eficientă trebuie să atingă o cotă din populaţie. Degeaba facem la cei 10%, dacă nu se ajunge la o cotă din populaţie d epeste 75%.”

Campania de vaccinare va continua cu mai multe doze anul viitor. Planul este ca toți medicii să fie vaccinați, dacă acceptă asta.

Ideea este că în funcţie de disponibilitatea vaccinurilor, pentru luna ianuarie avem un calendar de livrare, estimate la 600.000 de doze, necesar pentru vaccinarea unui număr de circa 300.000 de persoane. În februarie, vorbim de peste 800.000 de doze. Deci undeva în ianuarie-februarie vom avea o acoperire a întregului sistem medical şi medico-social.”, spune Valeriu Gheorghiță.

SUA vrea să vaccineze 100 de milioane de americani în câteva luni

Statele Unite și-au propus ca în următoarele luni să vaccineze 100 de milioane de americani, dar CNN dezbate problema oamenilor de culoare care n-au încredere în vaccin.

Și România are antivaxerii ei. Vedeta-simbol a mişcării, Olivia Steer, s-a plâns că un cont de Facebook i-a fost şters. Apoi și-a dat seama că era o problemă din setările contului. Practic orice problemă e o conspirație.

Între timp vedem că bilanțul infectărilor a mai scăzut, în România. Sunt 5.991 cazuri noi din peste 28.000 de teste, au murit 164 de oameni și 1267 pacienți sunt internați la ATI.