• Klaus Iohannis spune că argumentele Austriei pentru blocarea aderării României și Bulgariei nu stau în picioare.
  • Ciolacu a declarat astăzi, că în decembrie ne încercăm norocul în ciuda votului negativ al Austriei.
  • Nehammer a declarat că extinderea Schengen este în prezent „de neconceput” pentru țara sa.

România nu se lasă! Vrea în Schengen și luptă pentru asta. Premierul Marcel Ciolacu a declarat astăzi, că în decembrie ne încercăm, din nou, norocul în ciuda votului negativ al Austriei.

„Întreaga Europă a spus că Schengen nu mai funcţionează şi a zis Consiliul European acest lucru şi sunt foarte multe ţări care au cerut, în contextul conflictului din Orientul Mijlociu, o gestionare mai strictă a persoanelor când trec graniţa. Avem spaţiul Schengen. Până când el se desfiinţează, România doreşte să adere şi vom continua negocierile”, a declarat Marcel Ciolacu.

Klaus Iohannis spune că argumentele Austriei pentru blocarea aderării României și Bulgariei nu stau în picioare, din moment ce aderarea Croației a fost acceptată. Pe de altă parte, președintele subliniază că acordul Schengen „aproape că nu mai există”, în condițiile în care mai multe țări și-au închis granițele din cauza migrației.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Karl Nehammer, cancelarul Austriei, a declarat marți, la Viena, că extinderea Schengen este în prezent „de neconceput” pentru țara sa, afirmând că nu are nimic de-a face cu Bulgaria și România, transmite agenția de presă bulgară bta. Oficialul austriac a mai spus că S„pațiul Schengen trebuie reparat. Până când Schengen nu va fi reparat, nu îl putem extinde”, motivând că securitatea Uniunii Europene este primordială.

Citește și: