Românii au mari probleme la reîntoarcerea în Anglia: „E posibil să îmi pierd locul de muncă”

  • Se anulează zborurile către Marea Britanie.
  • Încă se primesc mesaje de pregătire a bagajelor pentru zborurile anulate.
  • Legea britanică cere carantinarea timp de 14 zile.

Românii veniți din Marea Britanie au mari probleme la reîntoarcerea în Anglia. Acum vor trebui să stea în carantină. Dar nici să zboare înapoi către Anglia nu mai este o opțiune.

Iulian Samoilă este stabilit în Marea Britanie. În momentul de față este în România, iar din cauza anulării zborurilor spune că este posibil să își piardă locul de muncă.

E posibil, trebuie să anunț și eu șefii. Lucrez în aeroportul Heathrow din Londra. Mi-am cumpărat biletul prima dată pentru data de 26 decembrie. L-am cumpărat acum 4 zile că știam că o să se întâmple ceva. Am auzit știrea că data de 21 este ultima zi când se zboară spre Londra.”, spune Iulian, român stabilit în UK.

Ana Maria spune că pentru zborul de miercuri încă primește mesaje de pregătire a bagajelor și pentru check in. Acest zbor nu apare anulat, ci sold out.

Zborul de miercuri apare ca sold out acum, nici măcar anulat și a trebuit să cumpăr alt bilet într-o jumătate de oră pentru luni dimineață. Încă primesc notificări să încep să împachetez.”, a explicat Ana Maria, româncă stabilită în UK.