Ia guvernul în considerare să acorde facilități celor care se vaccinează? Răspunsul lui Vlad Voiculescu

Reacția lui Voiculescu privind reducerea salariilor medicilor: „Zvonuri împrăștiate de diverse persoane iresponsabile“ Mediafax Foto
  • Ministrul Sănătății a dat asigurări că în acest moment românii care s-au vaccinat nu vor primi facilități
  • Acesta a mai precizat că nu există discuții despre modificarea măsurilor de protecţie sanitară
  • Voiculescu a mai menționat că o relaxare a restricțiilor este posibilă până la vară pentru toată lumea

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a dat asigurări că în acest moment românii care s-au vaccinat nu vor primi facilități, în detrimentul celor care nu au ajuns să se imunizeze.

“Vaccinarea este voluntară. Nu se pune problema acordării unor facilităţi în acest moment. Cine vrea să se vaccineze este binevenit şi sunt vaccinuri şi vor fi în perioada următoare pentru toată lumea. Primim peste 7 milioane de vaccinuri doar în următoarele două luni. (…) O zi liberă ar putea fi mai puţin decât un beneficiu, ar putea să fie o facilitare a vaccinării. Facem lucrurile mai uşoare pentru ca oamenii să se vaccineze. Nu o să dăm nimănui un premiu pentru că se vaccinează. Cine nu vrea să se vaccineze nu se vaccinează”, a spus Voiculescu, în cadrul ceremoniei de aniversare a 100 de ani de la înființarea Institutului „Cantacuzino”.

Acesta a mai precizat că nu există discuții despre modificarea măsurilor de protecţie sanitară.

„Suntem într-o situaţie excepţională. Suntem în stare de război cu acest virus”, a adăugat ministrul.

Voiculescu a mai menționat că o relaxare a restricțiilor este posibilă până la vară pentru toată lumea.

Ministrul a precizat că la nivel internaţional se discută despre posibilitatea participării persoanelor care se vaccinează şi se testează la anumite activităţi.

„E o discuţie la nivel internaţional. Cu siguranţă, la un moment dat, ar putea să existe o discuţie despre vaccinare, testare şi alte modalităţi de a participa la anumite activităţi în siguranţă, fie că vorbim despre restaurante, fie că vorbim despre diverse evenimente, dar nu avem în acest moment o discuţie în sensul acesta în România”, a afirmat ministrul Sănătăţii.

Vlad Voiculescu a făcut referire şi la protestele din ultimele zile.

„Secţiile ATI sunt pline. Sunt, de asemenea, oameni care sunt consultaţi în ambulanţă pentru că nu este loc în spital. Situaţia este critică. Protestele sunt în regulă, în principiu, dar nu fără purtarea măştii, nu cu punerea în pericol a altor persoane şi cu toţii suntem de acord cu sloganul “Jos pandemia!”, numai că singura posibilitate de a ajunge acolo, de a da jos pandemia este vaccinarea şi protejarea, protejarea inclusiv a oamenilor care ies la proteste şi a rudelor şi a apropiaţilor lor. Este vorba despre sănătatea fiecăruia dintre ei. (…) Eu nu înţeleg exact ce solicită cei care participă la aceste proteste. Pot înţelege că există o îngrijorare sau o nemulţumire apropo de o măsură sau alta, dar nu există nicio măsură care să fie luată pentru un alt scop, altul decât protejarea populaţiei, protejarea noastră, a tuturor”, a mai spus el.