• Românii de la ferma din Bornheim, Germania, şi-au primit salariile, anunţă MAE.
  • MAE menţionează că, în prezent, la ferma din Bornheim se află 42 de cetăţeni români, dintre care 22 au solicitat sprijin în vederea repatrierii.
  • 15 şi-au manifestat dorinţa de a rămâne în Republica Federală Germania.

Românii de la ferma din Bornheim, Germania, şi-au primit salariile, anunţă MAE, într-un comunicat de presă, oamenii urmând să fie ajutaţi de Asociaţia Fermierilor Germani să-şi găsească un alt loc de muncă în acelaşi domeniu, fiind identifiicate deja 120 de astfel de job-uri disponibile.

Românii care munceau la ferma din Bornheim au reclamat, recent, că nu şi-au primit salariile, motiv pentru care ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a mers personal în Germania pentru a soluţiona problema.

dpa picture alliance / Alamy / Alamy / Profimedia

În acest context, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis un comunicat, joi seara, în care anunţă că „toţi cetăţenii români care şi-au desfăşurat activitatea la ferma din Bornheim au primit drepturile salariale care li se cuveneau”.

Recomandări

CINE AR CANDIDA PENTRU ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

MAE menţionează că, atât Ambasada României la Berlin, cât şi Consulatul General al României la Bonn au efectuat demersuri pe lângă autorităţile germane „pentru soluţionarea cât mai rapidă a situaţiei cetăţenilor români”.