• O româncă din Lod a ajuns la spital după ce mașina i-a fost incendiată.
  • De cinci zile, evreii și arabii se bat în orașele din Israel.
  • În Israel, trăiesc peste o sută de mii de români.

De patru nopți, sirenele sună continuu în Israel. Localnicii sunt nevoiți să fugă în buncăre în sunet de explozii.

Printre cei care trăiesc în teroare sunt și peste o sută de mii de români. Cei mai mulți sunt în vârstă și reușesc cu greu să se adăpostească.

Mario Nando Varga, jurnalist din Tel Aviv: „Au trebuit să se lupte cu frica, cu groaza, cu teama, cu starea aceea de tensiune inexplicabilă pentru cel care nu a trecut prin ea. Când auzi șuierând rachetele și când sunt lovite de rachetele israeliene, bubuiturile acelea îți zguduie casa și vă dați seama ce înseamnă pentru un om în vârstă.”

Mariana Ilie locuiește în orașul Lod de 19 ani. Săptămâna aceasta, i-a fost frică de moarte pentru prima oară în viața ei.

Mariana Ilie, locuitoare Lod: „Au dat foc la o mașină de gunoi și au început să se bată, să împuște poliția, să facă scandal. Pe la 11 jumate, am văzut și mașina mea în flăcări. Am coborât jos, la buncăr, de câteva ori, și nu am mai putut, am sunat la salvare”

Până acum, orașul Lod era considerat un model de coabitare între evrei și arabi. Situația a explocat însă în ultimele zile, iar străzile au devenit câmp de luptă. Doar în ultimele 24 de ore au fost arestați 163 de localnici.

Mario Nando Varga, jurnalist din Tel Aviv: „Arabii care erau pe străzi erau îmbrăcați la fel. Tunici de același fel, creea senzația unei grupări, una care exista și de care nu se știe. Nu erau îmbrăcați cum și-a pus fiecare cămașa, tricoul sau nu știu ce.”

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA