• Americanii sunt mai mult preocupaţi de criva COVID decât de lupta politică.
  • Natalia Ghilaşcu: Inaugurarea vine să liniştească spiritele în SUA
  • 30% din alegatorii din SUA considera ca aceste alegeri au fost nedemocratice.
  • Românii din SUA sunt interesaţi de politicile pentru migranţi ale lui Biden.

Dacă crezi că toţi americanii sunt preocupaţi de inaugurarea lui Joe Biden şi lupta democraţilor cu Donald Trump, să ştii că nu-i chiar aşa. Românca Natalia Ghilaşcu spune că, la fel ca tine, americanul simplu este preocupat de criza COVID. Sigur, există o parte a americanilor care nu pot trece peste pierderea lui Trump, dar la Chicago, acolo unde locuieşte Natalia, e linişte. 

Natalia Ghilaşcu, jurnalist român, Chicago: „În februarie se presupune caă jumatate de milion de americani vor fi decedaţi deja din cauza virusului şi cred că asta rămâne principala preocupare a americanilor. Un an de pandemia a fost cel mai grav lucru care s-a întamplat în Statele Unite ale Americii şi Trump a fost foarte mult criticat pentru că nu a gestionat această criză aşa cum au reuşit europenii.”

Natalia spune că românii din SUA sunt şi ei împărţiţi între Trump şi Biden. Ea speră totuşi că noul preşedinte va pune capăt polarizării din societate, mai ales că a promis să susţină migranţii.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Natalia Ghilaşcu, jurnalist român, Chicago: „Cunosc mai mulți români care l-au susținut pe Biden. Avem niște politici de sănătate destul de proaste, taxe foarte mari în ceea ce priveste serviciile de trai. Această inaugurare vine mai mult să linisteasca spiritele, pentru ca noul președinte va avea probabil o alta agendă.”