• Cele mai vândute circuite de vacanță pentru Revelion sunt Costa Rica, Tunisia sau Liban.
  • La sfârșit de an, românii aleg turismul activ pentru a vizita mai multe obiective.
  • De Paște, ei au ales Etiopia, Mexic sau Turcia de Sud-Est.

Românii aleg unde își vor petrece Revelionul în circuite. Tot mai mulţi români aleg să îşi petreacă Revelionul în circuite, printre cele mai vândute fiind cele din Panama – Costa Rica, Mexic, Liban sau Tunisia, potrivit consultanţilor unei agenţii de turism. Din ce în ce mai mulţi români aleg să-şi petreacă trecerea dintre ani în cadrul unor circuite turistice, unde au ocazia să viziteze multe obiective şi chiar mai multe ţări.

Potrivit consultanţilor DAL Travel, românii profită de relaxările din mai multe ţări îndepărtate, exotice şi aleg orice destinaţie cu mai puţine restricţii.

Pentru Revelion, cel mai repede s-a vândut circuitul în Panama – Costa Rica, urmat de Croaziera de Crăciun & Revelion în Marea Caraibilor, apoi Revelioanele în Mexic – Guatemala – Honduras – Belize, Tanzania – Zanzibar, Mexic, Liban, Sri Lanka şi Egipt. Alte destinaţii solicitate de Revelion au fost Turcia (Cappadocia), Portugalia, Tunisia, Iordania, Uzbekistan şi Paris.

Recomandări

X PERCEPE O NOUĂ TAXĂ
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
MEGHAN ÎȘI LANSEAZĂ NOUL BRAND
MOMENTUL ATACULUI
TAYLOR SWIFT AR PUTEA DEVENI ȘI ACTRIȚĂ
ESA CREEAZĂ O ECLIPSĂ ARTIFICIALĂ

„Majoritatea turiştilor noştri au optat pentru un Revelion activ, pachetele turistice constând în circuite. Observăm dorinţa crescută a românilor de a călători şi de a face un turism activ, de a descoperi cât mai multe obiective şi destinaţii. Am constatat această tendinţă pe tot parcursul anului care tocmai se încheie şi prefigurăm apetitul turiştilor noştri pentru călătorii complexe, către destinaţii îndepărtate, exotice şi pentru 2022. Pentru ultima parte a iernii, avem deja multe cereri pentru circuite în SUA (Miami), Jamaica, Egipt, Sri Lanka, Pakistanul de Nord şi de Sud, Islanda, Madeira, Zanzibar şi multe altele”, precizează Daniela Nedelcu, director general al agenţiei.

Consultanţii au realizat şi o retrospectivă a anului 2021. În prima parte a anului destinaţia care s-a bucurat de un real succes a fost Tanzania – Zanzibar, urmată de Egipt. Alte destinaţii căutate în primăvara anului 2021 au fost Costa Rica şi Albania. Ca produse turistice inedite, circuitul în Uganda care a fost relansat şi marele circuit al Columbiei s-au bucurat de un real succes.

Revelionul în circuite exotice

Destinaţia vedetă a verii 2021 a fost Italia, unde au fost 16 plecări din iunie până în septembrie, sub formă de circuite cu însoţitor de grup sau private tour-uri cu maxim 7 persoane însoţite de un ghid român. Pe locul 2 în sezonul estival a fost Islanda, iar alte destinaţii care au avut parte de succes în perioada iunie-septembrie au fost Franţa, Azore – Madeira sau circuitul insulelor Azore.

Ca produse de toamnă, începând cu luna septembrie au început circuitele exotice, precum: Panama – Columbia – Ecuador – Galapagos, Mexic – Guatemala – Honduras – Belize, Africa de Sud, Egipt şi Croazieră pe Nil, Maroc, Turcia de Sud – Est, iar noutatea lunii a fost Pakistanul de Nord.

În lunile octombrie şi noiembrie, turiştii români au preferat circuite în America Centrală, în Egipt (cu Croazieră pe Nil inclusă), în Islanda (cu observarea Aurorei Boreale), dar şi în destinaţii precum Mexic, Asia Centrală – Uzbekistan. Noutatea absolută a toamnei a fost circuitul în Sudan.