• Majoritatea românilor acceptă să îşi furnizeze datele cu caracter personal.
  • Doar un român din zece evita să furnizeze date cu caracter personal anul trecut.
  • Cea mai mare parte a persoanelor care au evitat să furnizeze informaţii personale serviciilor de reţea sociale sau profesionale s-a înregistrat în Franţa (40%)

Cei mai mulţi consumatori la nivelul Uniunii Europene care furnizează date cu caracter personal, sunt români, arată un comunicat InfoCons.
Consecinţele pot fi grave, asta pentru că mulţi români dau mult prea uşor date cu caracter personal cu gândul ca pot scăpa mai repede de o problemă.

În toate statele membre ale UE, cea mai mare parte a persoanelor care au evitat să furnizeze informaţii personale serviciilor de reţea sociale sau profesionale s-a înregistrat în Franţa (40%), urmată de Olanda, Finlanda  şi Slovacia.

Sfaturi InfoCons

  • Nu cumpăraţi niciodată de la ofertanţi evaluaţi slab pe site-urile de licitaţii şi asiguraţi-vă că faceţi cumpărături numai de pe site-uri legitime de cumpărături.
  • Nu răspundeţi e-mailurilor spam, chiar şi cu scopul de vă dezabona şi nu faceţi click pe link-uri şi nici nu apelaţi numere de telefon listate într-un e-mail spam.

Sorin Mierlea, preşedinte InfoCons: “În momentul în care închiriem o bicicletă sau mergem într-o instituţie şi ni se solicită un document de identitate, și acolo dacă ni s-ar prelucra datele, dacă ni s-ar pune la dispoziție toate informările, să avem unde să solicitam scoaterea lor, atunci ar fi in regulă. În momentul în care discutăm despre date cu caracter personal care au fost furate, de acolo se pot fura carduri, se pot face documente false, ne putem trezi cu bani furați din conturi.”

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT